Zoeken
categorieën
Menu
Euroclix

Berichten met de tag: ‘Supercar’

PostHeaderIcon Medical car rammen

Het seizoen 2012 zit erop. Op een verdwaalde bushbushklasse na hebben alle series hun wagens en motoren onder het zeiltje gezet of zijn al druk bezig met de tests voor seizoen 2013. De V8 Supercars reden afgelopen weekend in Sydney. En zoals wel vaker mag aan het einde van het seizoen alles kapot, omdat er toch wel nieuw spul komt. In dat kader besloot men dan ook de medical car er tijdens de neutralisatie eens lekker een bumpertje af te rossen. Een leuk idee, maar dan weer vreselijk jammerlijk uitgevoerd…..

PostHeaderIcon Tijdschema DSC Finale Races, 28 oktober 2012, TT-Circuit Assen

Het laatste weekend op Assen van 2012 is alweer in voorbereiding. De afsluiter voor de Dutch Supercar Challenge.

Het tijdschema voor dit weekend:
Zaterdag 27 oktober:
10:00: WU: DSC=> SS, S1 en S2
10:20: WU: DSC=> SGT, GT, GTB
10:40: VT: Special Open Trophy
11:20: Q2: SuperKarts
11:50: Q: Special Open Trophy
12:20: Race 1: DSC=> SS, S1 en S2, 60 minutes + 1 lap
13:35: Break
14:30: Race 1: DSC=> SGT, GT en GTB, 60 minutes + 1 lap
15:45: Race 1: Special Open Trophy, ENDURANCE, 160 minutes

Zondag 28 oktober:
10:00: Q2: Special Open Trophy
10:50: Taxiritten
12:00: Race 1: Superkarts, 25 minutes
12:35: Race 1: Special Open Trophy SPRINT , 20 minutes
13:05: Race 2: DSC=> SS, S1 en S2, 60 minutes + 1 lap
14:20: Race 2: SuperKarts, 25 minutes
14:55: Race 2: Special Open Trophy SPRINT, 20 minutes
15:20: Gridwalk
15:40: Race 2: DSC=> SGT, GT en GTB, 60 minutes + 1 lap
16:55: Race 3: Special Open Trophy SPRINT, 20 minutes

null

PostHeaderIcon Tijdschema Finale Races DSC, 22&23 oktober 2011, TT-Circuit Assen

Na de wedstrijden op Zandvoort is het nu de beurt aan de DSC om hun FinaleRaces te rijden. Traditioneel op het TT-Circuit. En dan ook direct even een kritische noot vanaf de redactie. Want we zouden wel eens een keer een volwaardig A-event zien tijdens de FinaleRaces. De DSC is super om te zien, maar het randprogramma is altijd een beetje prut. Uiteraard is het moeilijk om een leuk programma neer te zetten en zijn veel klasses al niet meer actief in deze periode van het jaar, maar toch…. Het Bridgestone Open kampioenschap is een groepje bij elkaar gezochte wagens wat eigelijk nergens over gaat. De SuperKarts zijn erg gaaf en hebben hun plekje hier wel verdient. De DSC rijdt veel in Belgie, maar de klasses van onze Zuiderburen komen vrijwel nooit bij ons. Dick, gooi eens een balletje op als je daar weer bent, je hebt een superleuk kampioenschap op poten gezet, nu een superleuk compleet event erbij!

We zeuren niet langer en gooien het tijdschema erop:
Zaterdag 22 oktober:
10:00: Q2: Superkarts
10:30: VT: BSOT
11:00: Q: Porsche Cup
11:30: Q1: BSOT12:00: Break
13:00: Race 1: DSC, SS2 & Sport, 60 minutes
14:10: Race 1: DSC, GT & SS1, 60 minutes
15:20: Race 1: BSOT, 160 minutes

Zondag 23 oktober:
10:00: Q2: Bridgestone Special Open Trophy
10:40: Race 1: Porsche Cup, 25 minutes
11:15: Race 1: Superkarts, 25 minutes
11:50: Race 2: BSOT, 30 minutes
12:30: Race 2: Porsche Cup, 25 minutes
13:10: Race 2: DSC, SS2 & Sport, 60 minutes
14:20: Race 2: Superkarts, 25 minutes
14:50: Gridwalk
15:15: Race 2: DSC, GT & SS1
16:10: Race 3: BSOT, 30 minutes

null

PostHeaderIcon Terugblik SuperLeague Formula Assen 2011

Het afgelopen weekend was het dan zover, de 2e editie van de SLF stond op het programma van de TT-baan. Omdat het in het Hemelvaartweekend viel hadden sommige Pantybeukers extra vrij genomen om er eens lekker van te genieten. Bij aankomst van het circuit begon het eigelijk al. Parkeren achter de TT-hal, wat dus inhoud dat je een pokke-eind moet lopen om bij de baan te komen. Waarom niet achter de Hoofdtribune of de normale plekken achter de Paddock? Dan de entree die met 98,50 voor een weekend extreem duur uitviel. Okee, je mag dan de Paddock op en op de Hoofdtribune zitten, maar daar gebeurd HET natuurlijk niet, de actie zit hem in de snelle bochtencombinaties. Na deze hap uit de portemonee is menig fan al redelijk narig. Bij de ingang wordt nog even fijn door je tas gegaan om te zien of je echt geen blikje bier mee hebt oid.
Nounou, een negatieve toon zeg je? Nee niet alles is negatief. De actie op het circuit zelf was wel leuk. De SLF geeft een leuk stukje lawaai, en lawaai vinden wij mooi. Geen gezever over bomen die kippenvel krijgen van een krijsende V12, maar puur genieten! Dat er dan maar 14 wagens waren was dan wel weer een beetje een domper. De races waren vermakelijk, niks mis mee. Dat de Nederlanders elkaar in de wielen rijden maakt niet uit, we willen spectakel, dus niet zeuren.

Uiteraard hebben we ook foto´s van de botsing in de 2e wedstrijd van de SLF, tussen Spanje en Luxemburg:

Meer spectakel was er ook in de Dutch Supercar Challenge. Met een dik startveld en een natte baan is het vaak wachten op de nodige schuivers. Dat het allemaal goed afliep was meer geluk dan wijsheid….
We hebben even een aantal foto´s geschoten, in een filmpje geplakt, zodat jullie ze nu kunnen bekijken!

PostHeaderIcon Rizla Racing Day wordt The Racing Day???

Al jaren een begrip in Nederland: De Rizla Racing Days! Dit jaar alweer voor de 12e keer. Rizla was al jaren sponsor van de TT-baan toen daar opeens iemand bedacht dat er meer mogelijk was. Een compleet weekend onder de eigen vlag. De Rizla Racing Day was geboren. Helaas wordt de tabakswetgeving steeds strenger, gemiereneuk op de vierkante centimeter milimeter. Nu moet ook Rizla wijken. Want dat zijn vloeitjes en is dus schijnbaar ook slecht. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de Rizla Day, want die ziet zijn naam veranderen in The Racing Day, bekt toch net effe wat minder.

Rizla Babest

Maar wat gaat er in het programma veranderen? Ooit reden er de Alfa 147 Cup, Yaris Cup en BRL op deze dag. Dat is over, de klasses zijn ter ziele gegaan en de wagens rijden mee in de Dutch Supercar Challenge. Die rijdt dan weer wel op The Racing Day.
Verder komt het ONK met de Dutch SuperBikes en de Dutch Supersport. Altijd een vaste waarde en veel spectakel.
De Duitse F3 zien we dit jaar niet, die komen met de SLF en GT Mastersm datzelfde geldt voor de NEC Formule Renault 2.0, die zien we alleen met de SLF.

Even op een rij wat de line-up is:
Dutch SuperCar Challenge,
CIK FIA SuperKarts,
Dutch SuperBikes,
Dutch SuperSport,

Meer is er ons eigelijk nog niet bekend. Een demo van de SLF lijkt onwaarschijnlijk, die rijden dat weekend in Donington Park Engeland.

Mensen die meer weten kunnen altijd reageren 😉

PostHeaderIcon Crash Compilatie 2010!!!

Het seizoen 2010 zit er op. Geen wedstrijden meer, misschien nog een los dagje testen, maar wheelbangende formulewagens en dikke GT’s zullen we niet meer zien. Hetzelfde geldt voor de ronkende tweewielers. Het afgelopen seizoen hebben we weer veel gezien. MotoGP zelfs 2 keer. Daarnaast World SuperBikes, SuperLeague Formula, ADAC Masters, Dutch GT4, Supercar Challenge, ACNN competitie, ONK wegraces en natuurlijk klassiekers. Een seizoen met hoogtepunten en dieptepunten. De TT als hoogtepunt en de zware crash van de DSC tijdens het SLF weekend als dieptepunt. Natuurlijk staan veel crashes, spins en schuivers op beeld en die hebben we onder het genot van een stevig deuntje even achter elkaar gezet. Schroom vooral niet om een reactie achter te laten;)

De crashes van 2010 in vogelvlucht:

PostHeaderIcon Skippy the V8 Bush Kangaroo!!!

Afgelopen zondag de Bathurst 1000, een race voor de V8 Supercars. Vind plaats in Australie, waar het nog altijd krioelt van rare beesten die eigelijk allang hadden moeten uitsterven, maar omdat Australie een eiland is en een pokke-eind zwemmen, er nog steeds zijn. Zo hebben we wereldster Skippy. In een lang en donker verleden had ie een eigen tv-show. Soort van Oprah, maar dan met een buideltje.
Omdat Skippy niet meer zo in de spotlight staat heeft hij afgelopen weeken zelf de aandacht maar eens even opgezocht. Een lefgozer is ie nog altijd. Terwijl de afdeling panty met een patatje voor de buis hangt en geniet van de V8 op Bathurst deed Skip zelf mee, maar kwam er na 1 bocht al achter dat ie het aflegt tegen zware auto’s…..

PostHeaderIcon Megacrash Dutch Supercar Challenge Assen tijdens SLF Assen

Vandaag waren de SLF races op ons heilige TT-Circuit. Een uitgebreid verslag met bijpassend filmpje komt deze week op de site. Wel kunnen we de crash aan U geven, ongeknipt, zonder muziek, maar met alle chaos en paniek. Gelukkig kunnen we melden dat iedereen er goed van af is gekomen. Hulde voor de Corvette rijder die de Mosler-coureur voor erger weet te behoeden door hem uit de wagen te roppen.

PostHeaderIcon Tijdschema FinaleRaces Dutch Supercar Challenge 2009, TT-Circuit

Komend weekend, 24 en 25 oktober is het weer zover, de FinaleRaces van de Dutch SuperCar Challenge op het TT-Circuit Assen staan op het programma.
Het beloofd weer een groot spectakel te worden, want behalve de DSC komen ook de Benelux Racing League, Superkarts, Youngtimers en de Belgische Dunlop Sportmax Endurance Cup in actie.
De DSC is het grootste Nederlandse toerwagen kampioenschap met volle startvelden, zo vol zelfs dat men het sinds enkele jaren heeft opgedeeld in 5 klasses, GT, Supersport1, Supersport2, Sport1 en Sport2. In elke race worden klasses gemixt, dus GT en SuperSport1 en een race met de overigen. Dit geeft over het algemeen een zeer gevarieerd beeld met stoere races.
De BRL is de publiekslieveling, omdat er altijd wel wat gebeurd, beuken, rammen, rondvliegend polyester en rokende banden zijn de kenmerken van deze klasse.
De Yountimers zijn de wagen die te jong zijn voor de Historische kampioenschappen, maar te oud zijn om nog goed mee te komen met de huidige racewagens.
De SuperKarts dan, die scheren met hoge snelheid over de baan, het FIA kampioenschap doet zelfs weinig onder voor de MotoGP qua rondetijden.
De Endurance Cup is de Belgische uitvoering van de DSC, vele zware wagens een 1 race op de zaterdag, over 150 minuten.

Waarom moet U komen??? Omdat er tijdens deze races geen dagjesmensen zijn die over alles en nog wat lopen te zemelen. Geen lastige kinderen op de tribunes die je even moet pootjehaken om ze het zwijgen op te leggen. Geen achterlijke opmerkingen over de wagens, gewoon het pure racen.
En andere reden om te komen is het weer, vaak regent het tijdens de FinaleRaces en is het lekker koud, oftewel, veel schuivers en vangrailkussers.

Het tijdschema:
Saturday 24th October 2009 10:00 uur tot 18:00 uur
10:00 10:30 30 MIN Free practice BRL
10:40 11:05 25 MIN 2nd. Qualifying Superkarts
11:15 11:45 30 MIN Race 1 Youngtimers 12 laps of 30 min.
11:55 12:40 45 MIN Race 1 DSC Divisions SS 2 ‐ Sport 45 minutes
12:40 13:35 55 MIN Pauze
13:35 14:20 45 MIN Race 1 DSC Divisions GT ‐ Supersport 1 45 minutes
14:30 14:50 20 MIN Qualifing BRL
15:00 17:30 150 MIN Race Dunlop Endurance Cup 150 minutes

let op terug naar wintertijd !!
Sunday 25th October 2009 11:00 tot 18:00 uur

11:15 11:40 25 MIN Race 1 Superkarts 12 laps of 25 min.
11:30 DSC Price giving ceremony Saturday’s race for the first 6 per Division
11:55 12:25 30 MIN Race 1 BRL 12 laps of 30 min.
12:40 13:40 60 MIN Race 2 DSC Divisions SS 2 ‐ Sport 60 minutes
13:55 14:25 30 MIN Race 2 Youngtimers 12 laps of 30 min.
14:40 15:40 60 MIN Race 2 DSC Divisions GT ‐ Supersport 1 60 minutes
15:55 16:20 25 MIN Race 2 Superkarts 12 laps of 25 min.
16:35 17:05 30 MIN Race 2 BRL 12 laps of 30 min.

Willekeurige Foto
30_TT_2010_P1
Kies thema